Minőség

 

 

 

Szót kell ejtenünk a gyanta minőségéről. Sokféle műgyanta létezik. Viszont alapvetően erre a célra felhasználhatóan két fő kategóriába sorolhatjuk ezeket: epoxi és poliuretán alapú. Az epoxi alapú műgyanta igaz hogy jóval alacsonyabb árú (a végterméket is kedvezőbb árfekvésben lehet kínálni), viszont a végeredmény már nem annyira csábító. Az epoxi gyantabevonat rövid idő elmúltával: sárgul, megkeményedik, felülete matt- opálos lesz, berepedezik, elveszti rugalmasságát, törik.

 

 

 

Nem tagadjuk, mi is ezzel (a hazai piacon kapható, viszont nem 3D Matrica gyártására kifejlesztett) műgyantával kezdtük az ipart jó pár ével ezelőtt. Idővel azonban be kellett látnunk, hogy a választott (és akkoriban Magyarországon az egyetlen fellelhető) műgyantával sajnos nem a megfelelő úton járunk. Elszomorító, hogy a hazai gyártók csak kb. 10%-a használ a célnak megfelelő műgyantát. Erre Ön mint megrendelő csak idővel tud rájönni. Talán nem is veszi észre, hogy a műgyantás matrica amit megrendelt, pár hónap elteltével tönkre megy. Hosszú keresgélés, termékminták tesztelése után választottuk ki műgyantánkat, amit a mai napig is használunk és büszkék vagyunk rá. Ezt a PU alapú műgyantát, az amerikai vegyipari cég kifejezetten 3D Matrica gyártására kísérletezte ki.

 

 

Rengeteg ilyen matricát találni a piacon, már több méterről felfedezni a bevonat minőségéről. Leghamarabb autókon fedezhető fel (pl. mint kereskedői felségjelek). Ennek fő oka az, hogy az epoxi műgyantabevonat nem időjárásálló (UV nap/napfény). Ezek a típusú matricák (főleg kültéren) rövid időn belül elvesztik ragyogó képességeiket.

Sajnálatos módon, gyártás után közvetlenül a két különböző típusú műgyantával készült terméket nehéz megkülönböztetni egymástól. A minőségi eltérés csak 6-8 hónap múlva jelentkezik.

Még rengeteg okot sorolhatnánk fel, miért nem alkalmas a célnak az epoxi műgyantabevonat, de reméljük ezzel a pár gondolattal is sikerült meggyőznünk miért érdemes minket választania.

Mi a matricáinkra garanciát vállalunk! 

Műgyantánk nem sárgul, tökéletesen víztiszta, hajlékony, nem keményedik, víz és időjárás álló, többféle savnak- vegyszernek is ellenáll, karc és kopásálló, felülete örökre fényesen csillogó, ragyogó marad.

Közvetlen a gyártótól vásárolunk, ezzel is próbálva versenyképesebbé alakítani a végtermék darabárát.

Ne dőljön be a pár forintos árajánlat eltéréseknek! Kérjen mintát!

Lehetőleg minél öregebbet. Használatban a két legalkalmasabb alany erre a célra egy kulcstartón használt matrica vagy autón elhelyezett embléma. A kulcstartós rendszeresen kézbe kerül (izzadság, zsír, stb.), állandóan "harcban állva" a kulcsokkal a zsebben, stb.

Míg az autós tesztalanynak az időjárás elemeivel (főleg a napsütés a kritikus pont), mosásokkal kell folyamatosan megküzdenie.